خواص درمانی سیر سیاه بخش دوم

خواص درمانی سیر سیاه را در بخش اول همین مقاله با این لینک ” خواص درمانی سیر سیاه بخش اول ” کامل توضیح دادیم ، در این مقاله از سایت زوبر به بخش دوم این خواص درمانی سیر سیاه شگفت انگیز می پردازیم با ما همراه باشید.

 

افزایش ایمنی بدن

سیستم ایمنی بدن، نقش اساسی در سلامت کلی بدن دارد. از بیماری‌ها و عفونت‌ها جلوگیری می‌کند و حتی می‌تواند به جلوگیری از بیماری‌های مزمن نیز کمک کند.

آنتی‌اکسیدان‌های موجود در سیر سیاه، ایمنی بدن را از طریق مبارزه با رادیکال‌های آزاد، کاهش التهاب و جلوگیری از آسیب اکسیداتیو به سلول‌های بدن تقویت می‌کنند.

 

سیر سیاه زوبر

 

در یک مطالعه آزمایشگاهی که تفاوت اثرات، بین سیر سیاه و سیر خام، بر عملکرد سیستم ایمنی را موردبررسی قرار دادند، نتایج نشان داد که سیر سیاه در مقایسه با سیر، نه تنها قوی‌ترین خاصیت ضدسرطانی و آنتی‌اکسیدانی را دارد، بلکه در تحریک و تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار تأثیرگذارتر است.

این فواید تقویت‌کننده سیستم ایمنی می‌تواند در چندین جهت اثرات گسترده‌ای بر سلامت داشته باشد و می‌تواند در درمان همه چیز، از آلرژی تا اختلالات خود ایمنی و عفونت‌های حاد و همین‌طور مقابله با ویروس‌هایی مانند کووید-19، کمک کند.

 

اثرات ضدچاقی

بر اساس تحقیقات مختلفی که انجام شده است، رژیم غذایی با 5/1 درصد از عصاره سیر سیاه، نه تنها می‌تواند وزن را کاهش دهد، بلکه چربی ترانس را در نمونه‌های با چربی بالا کاهش می‌دهد. علاوه بر این عصاره سیر سیاه دیس لیپیدمی (اختلال در سطح چربی‌ها)، ناشی از رژیم غذایی با چربی بالا را نیز کاهش می‌دهد.

 

 

همچنین بررسی اثرات مصرف سیر سیاه به همراه رژیم غذایی پرچرب نشان می‌دهد که سطح چربی کل، کلسترول و تری‌گلیسرید خون در سطح پلاسما کاهش و کلسترول لیپوپروتئین (HDL) افزایش یافته است. نکته قابل توجه این است که، درمان با سیر سیاه باعث کاهش، هم گلوکز و هم انسولین در سطح پلاسما در رژیم غذایی پرچرب می‌شود.

علاوه بر این، عصاره سیر سیاه می‌تواند اثر ضدچاقی و کاهش کلسترول را، همراه با ورزش، تقویت کند. ترکیبی از سیر سیاه و ورزش تأثیر بیشتری در کاهش چربی احشایی، چربی اپیدیدیمال و وزن کبد، نسبت به حالتی که تنها ورزش می‌کنید، دارد.

 

اثرات ضدالتهاب

سیر سیاه اثرات لخته شدن خون ناشی از تجمع پلاکتی را در مطالعات انسانی و حیوانات کاهش داده است. سیر سیاه باعث کاهش مقدار پروتئین‌هایی که به سلول‌ها می‌پیوندند و لخته‌های خونی را ایجاد می‌کنند، می‌شود. همچنین تعداد سلول‌هایی که باعث التهاب و آسیب سلولی می‌شوند را کاهش می‌دهد.

 

آسیب کبدی

مصرف سیر سیاه در افرادی که دچار آسیب‌های اکسیداتیو کبدی هستند، باعث کاهش نشانگرهای آسیب کبدی می‌شود. سیر سیاه با افزایش سطح مولکولی به نام CYP2E1، باعث افزایش فعالیت طبیعی و متابولیسم کبد می‌شود. سیر سیاه همچنین باعث کاهش رسوبات کبد چرب شده و مجدداً قطر سلول‌های کبدی را به اندازه متعادل می‌رساند.

 

اثرات ضدحساسیتی

حساسیت‌ها، به آنتی‌بادی‌های ایمونوگلوبولین E و بیشتر سلول‌هایی که همگی در تقویت التهاب طولانی‌مدت نقش دارند، مربوط می‌شوند. خصوصاً پاسخ‌های مربوط به حساسیت نوع I، توسط گیرنده ایمونوگلوبولین E، که در سطح بیرونی سلول‌های ایمنی قرار دارند فعال می‌شود.

 

مصرف سیر سیاه باعث می‌شود، آنزیم‌های التهابی (β-hexosaminidase و TNF-α) در سلول‌های بدن کاهش ‌یابد که این عمل مانع از پاسخ آلرژیک می‌شود. سیر سیاه باعث مهار مولکول‌های تقویت کننده آلرژی (پروستاگلاندین E2، لکوترینB4 و سیکلواکسیژناز -2) شده و مانع از سیگنال‌دهی (فسفوریلاسیون توسط Syk، فسفولیپاز A2 و 5-لیپواکسیژناز) می‌شود. این سیگنال‌دهی می‌تواند منجر به حمله سلول‌های ایمنی به نام ماکروفاژها به سایر سلول‌ها شود.

 

 

کاهش چربی خون

مطالعات نشان می‌دهد که سیر سیاه باعث بهبود شکل لیپیدهای سرمی مانند کلسترول، تری گلیسرید، LDL و HDL می‌شود.

 

 

 

سیر سیاه می‌تواند شکل لیپید خون در بیماران با فشار خون بالای خفیف را، بهبود بخشد. در یک آزمایش بالینی، 60 شرکت کننده به دو گروه تقسیم شدند. یک گروه به میزان 6 گرم سیر سیاه و به گروه دیگر دو بار در روز قبل از غذا، هر صبح و هر عصر به مدت 12 هفته دارونما داده شد. در این آزمایش، سیر سیاه باعث افزایش HDL در مقایسه با گروه دارونما در پایان مطالعه شد.

مکمل سیر سیاه، سرم آپو B (لیپوپروتئین آتروژنیک)، که یک عامل خطرناک برای بیماری‌های عروق کرونری است را، کاهش می‌دهد.

 

محافظت از کلیه

 

کلیه یکی از مهمترین ارگان‌های بدن است و از اصلی‌ترین وظایف آن بیرون راندن مواد زاید تولید شده بر اثر متابولیسم یا مواد خورده شده، می‌باشد. کنترل حجم و ترکیب مایعات بدن نیز از کارکردهای کلیه می‌باشد. قسمت عمده حفظ تعادل بین میزان دریافت و میزان دفع در مورد آب و تقریباً تمام الکترولیت‌های بدن بر عهده کلیه‌ها می‌باشد.

کلیه‌ها مهم‌ترین وظیفه خود را با تصفیه پلاسما، بسته به نیازهای بدن انجام می‌دهند. کلیه‌ها با دفع مواد ناخواسته توسط ادرار، بدن را تمیز کرده و مواد مورد نیاز را به خون بازمی‌گردانند. گاهی اوقات عدم کارکرد صحیح کلیه یا وجود سموم خارجی، موجب سمی شدن کلیه‌ها می‌شود.

 

کولیستین یک آنتی‌بیوتیک است که برای درمان عفونت‌های ناشی از باکتری‌های گرم منفی، استفاده می‌شود، اما چون سمیت کلیوی ایجاد می‌کند استفاده از آن محدود می‌باشد. به عبارتی، کولیستین باعث افزایش سطح نیتروژن اوره و کراتینین در سرم خون می‌شود.

بر اساس مطالعات انجام شده عصاره سیر سیاه، مانع از افزایش سطح این مواد در اوره و خون می‌شود. سیر سیاه همچنین، سطح بیومارکرهای تنش اکسیداتیو مانند: 8-هیدروکسی دئوکسی گوانوزین و مالون دی آلدئید را کاهش و سطح آنزیم‌هایی مانند: سوپراکسید دیسموتاز و کاتالاز را که مانع از التهاب کلیه می‌شوند و نقش آنتی‌اکسیدانی دارند، افزایش می‌دهد. به همین دلیل است که سیر سیاه از کلیه در برابر سمیت ناشی از کولیستین محافظت می‌کند و مانع از آسیب بافت کلیوی می‌شود.

 

 

حبه سیر سیاه زوبر

 

نتیجه‌گیری

 

میزان تأثیر روش‌های فرآوری بر ویژگی‌های شیمیایی سیر سیاه باعث سردرگمی پژوهشگران شده است. به همین دلیل، رسیدن به شواهدی قطعی دربارة تأثیرات مصرف سیر سیاه بر سلامت بدن و تأیید علمی این شواهد بسیار دشوار است.

از سوی دیگر، سیر سیاه یک ماده غذایی سرشار از از آنتی‌اکسیدان‌ها و پلی‌فنول‌ها است که فواید بی شماری برای سلامتی بدن دارد و تعداد گزارش‌های موردی و علمی موجود دربارة تأثیرات مثبت مصرف محصولات مشتق از سیر سیاه بر سلامت مصرف‌کنندگان اصلاً کم نیست.

 

دیدگاهتان را بنویسید