خواص درمانی سیر سیاه بخش اول

 

در مقاله از سایت زوبر به خواص درمانی سیر سیاه می پردازیم. سیر از زمان قرون وسطی تا به امروز که مزایای آن به صورت علمی ثابت شده است، به عنوان یک ماده غذایی با خواص دارویی فراوان، استفاده شده است. سوابق تاریخی نشان می‌دهد که سیر به عنوان غذا-دارو برای کمک به هضم غذا، به عنوان آنتی بیوتیک و ضدانگل قوی، برای درمان سرما خوردگی، عفونت و انواع مختلف بیماری‌های دیگر استفاده می‌شود.

توجه داشته باشید که تخمیر سیر نه تنها باعث تغییر در اجزای تغذیه‌ای و خصوصیات حسی می‌شود، بلکه باعث افزایش فعالیت‌های زیستی در سیر سیاه هم، می‌شود. شواهد رو به رشدی، اثرات درمانی سیر سیاه از جمله ضد سرطان، ضد چاقی، تقویت سیستم ایمنی بدن، کنترل چربی خون بالا، آنتی اکسیدانی، محافظت کننده سلول‌های کبدی و اثرات محافظت کننده عصبی، در چند دهه گذشته را، گزارش داده است. در این فصل از كتاب حاضر، مروری بر تأثیرات درمانی سیر سیاه از مطالعات بنیادی تا كلینیكی انجام شده است كه توسط متخصصین تغذیه، محققان و دانشمندان انجام شده و می‌تواند برای بهبود تندرستی و سلامتی افراد مفید باشد.

خواص درمانی سیر سیاه

خواص درمانی سیر سیاه

 

مبارزه با رشد سرطان

نتایج بررسی‌های منظم محققان، نشان می‌دهد که مصرف سیر سیاه به طور معکوس با سرطان در ارتباط است. پس از بررسی بیست‌وپنج مطالعه، که بر روی بروز سرطان و استفاده از سیر سیاه متمرکز شده بودند، مشخص شد که، بیشتر نتایج حاصل از مطالعات انسانی، حیوانی و آزمایشگاهی همخوانی دارند.

 

بر اساس مطالعات آزمایشگاهی، عصاره سیر سیاه تخمیری قادر به از بین بردن مؤثر رشد سلول‌های سرطانی روده بزرگ است. به طور مشابه، نتایج مطالعه‌ی دیگری حاکی از این است که سیر سیاه تخمیری باعث کاهش رشد و گسترش سلول‌های سرطان خون نیز می‌شود.

محققان معتقدند اثرات ضدسرطانی سیر سیاه بخاطر ترکیبات آنتی‌اکسیدانی آن است. به ویژه، ترکیبات فنولیک سیر سیاه که نسبت به سیر خام به طور قابل توجهی بیشتر است.

ترکیبات سیر سیاه به کاهش تومور مارکرها ( تومور مارکر ماده موجود در خون، ادرار و یا در بعضی از بافت‌های بدن است که در صورت ابتلا به بیماری سرطان می‌تواند افزایش یابد)، مرتبط بوده و مانع افزایش رادیکال‌های آزاد شده، و به جلوگیری از رشد و گسترش سلول‌های سرطانی در بدن کمک می‌کند.

 

همچنین بر اساس گزارشات به‌دست‌آمده از مطالعه‌ای همه‌گیرشناختی در چین، میزان بروز سرطان‌های معده، مری و روده بزرگ در مناطقی که ساکنانش عادت به مصرف سیر سیاه و سبزیجات پیازی تازه مانند: تره‌فرنگی، پیازچه، پیاز چینی و … دارند سه برابر کم‌تر از مناطقی است که ساکنانش این سبزیجات را مصرف نمی‌کنند. سبزیجات متعلق به سرده پیاز حاوی ترکیبات متعددی هستند که می‌توانند جریان تولید و تکثیر سلول‌های سرطانی را کنترل و مهار کنند.

سلامت قلب با سیر سیاه

سلامت قلب با سیر سیاه

 

تقویت سلامت قلب

یکی از شناخته‌شده‌ترین فواید سیر سیاه، توانایی آن در محافظت و بهبود سلامت قلب است که می‌تواند به درمان بیماری‌های قلبی-عروقی کمک کند.

در تحقیقات انجام شده بر روی حیوانات، اثرات سیر سیاه و سیر خام را در بهبودی سلامت قلب، به دنبال آسیب‌های ناشی از اسکیمی یا عدم تامین خون ماهیچه‌های قلب مقایسه کردند. نتایج جالبی که محققان به آن رسیدند این بود که سیر سیاه اثرات محافظت کننده‌ای از قلب نشان می‌دهد و در به حداقل رساندن آسیب به قلب، به اندازه سیر خام و یا حتی بیشتر مؤثر است.

 

به طور کلی، سیر سیاه با کاهش سطح کلسترول و تری‌گلیسرید بالای خون، قادر به کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی است.

خواص درمانی سیر سیاه حفظ عملکرد مغز و تقویت حافظه

خواص درمانی سیر سیاه حفظ عملکرد مغز و تقویت حافظه

 

حفظ عملکرد مغز و تقویت حافظه

تقریباً سیر سیاه هم مانند سیر معمولی، می‌تواند تأثیر قدرتمندی بر سلامت مغز بگذارد. از آنجا که سیر سیاه سرشار از آنتی‌اکسیدان است، می‌تواند التهاب را کاهش داده و به جلوگیری از اختلالات مغزی مانند زوال عقل، بیماری آلزایمر و بیماری پارکینسون کمک کند.

اخیراً در تحقیقاتی، مشخص شد که عصاره سیر سیاه باعث افزایش حافظه در موش‌های دارای اختلال شناختی شده است، به‌علاوه این که باعث کاهش التهاب در مغز نیز می‌شود.

همچنین مطالعه دیگری که در اندونزی بر روی حیوانات انجام شد، نشان داد که سیر سیاه در برابر تنش‌های اکسیداتیو اثر حفاظتی داشته و از اختلال در حافظه پس از تجویز مونوسدیم‌گلوتامات (انتقال‌دهنده عصبی) در موش جلوگیری می‌کند.

 

تثبیت قند خون با سیر سیاه

تثبیت قند خون با سیر سیاه

تثبیت قند خون

بالا بودن قند خون می‌تواند تأثیرات منفی بر سلامتی به همراه داشته باشد. در کوتاه مدت، علائمی مانند تکرر ادرار و خستگی داشته و حتی در درازمدت هم می‌تواند باعث اختلال در عملکرد کلیه، عفونت‌های پوستی و خطر بیشتر بیماری‌های قلبی شود.

 

اضافه کردن سیر سیاه به رژیم غذایی سالم و متعادل، یک روش ساده برای کمک به حفظ سطح طبیعی قند خون است.

بر اساس تحقیقاتی که در دانشگاه دنکوک در کره انجام شد، عصاره سیر سیاه نه تنها در کاهش سطح کلسترول و تری‌گلیسرید خون در موش‌هایی که از رژیم غذایی پرچرب تغذیه می‌شدند مؤثر بود، بلکه توانست سطح قند خون را نیز کاهش دهد، که دلیل آن را وجود مقادیر بالای آنتی‌اکسیدان در سیر سیاه می‌دانند که از عوارض دیابت جلوگیری می‌کند.

همچنین مطالعات بیشتر نشان می‌دهد که عصاره سیر سیاه اثرات متابولیکی مفیدی در زمینه چاقی یا دیابت دارد. محققانی در اسپانیا دریافتند که تجویز عصاره سیر سیاه باعث تغییر و بهبود اختلال عروق ناشی از رژیم غذایی پرچرب و پرساکارز می‌شود. این امر از طریق تغییر در بیان ژن پروتئین و نوروپیتیدها شامل التهاب، متابولیسم چربی و تنظیم مصرف مواد غذایی امکان پذیر است.
سیر سیاه

دیدگاهتان را بنویسید